Publikováno Napsat komentář

Bezová kvašená limonáda

Připravíte si

– Zhruba 5 květů bezu
– 1 bio citron na kolečka
– 5 l převařené vychladlé vody (připravíme si klidně den předem)
– 2 lžičky jablečného octa
– 0,5 kg cukru nejlépe třtinového
– Pětilitrovou sklenici zavařovací na okurky /nebo něco jiného

Bez nejprve rozložíme na utěrku, aby utekli všichni brouci a mravenci. Dáme do sklenice proložený citrónem. Zalijeme vodou. Přidáme cukr a ocet. Promícháme. Místo víčka dáme plátýnko a gumičku. Postavíme na okno na sluníčko. Jednou dvakrát za den promícháme. Čekáme, jak začne pracovat. Zhruba po týdnu můžeme začít pít nebo slijeme do lahví a uložíme do lednice. Je to živý produkt, v lednici ho musíme hlídat, aby nedošlo k explozi.


Jak jsem s Tončou vařili první bezovou kvašenou limonádu plnou mravenců se můžete podívat tady 🙂


Nejprodávanější produkty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *